Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Processie moet wijken voor voetbalgoden

Processie moet wijken voor voetbalgoden
SINT-TRUIDEN (RKnieuws.net) - De jaarlijkse processie ter ere van Sint-Genoveva in Zepperen (Sint-Truiden) moet wijken. De plaatselijke voetbalgoden bepalen dezer dagen immers het leven in en rond Sint-Truiden, zo meldt HET BELANG VAN LIMBURG vrijdag.
Figuranten zijn er niet te vinden voor de processie op 1 juni. "We kregen niet eens de helft van de nodige manschappen samen", zegt André Frissaer, pastoor van Zepperen. "Het is trouwens al de tweede keer dat we de processie moeten uitstellen. Op 1 mei zaten we met 40 communicanten. En nu is er de bekerfinale van het Belgisch voetbal. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken