Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

McDonalds-deal Spanje begin van commerciële aanpak pausbezoeken?

McDonalds-deal Spanje begin van commerciële aanpak pausbezoeken?
BRUSSEL (KerkNet/TheGuardian) - Hoewel er in de media nauwelijks aandacht voor was, blijkt de bedrijfswereld zwaar onder de indruk te zijn van het contract dat de Hamburgerketen McDonalds bij de Spaanse bisschoppen wist binnen te halen voor het pausbezoek.
Op het programma stond een ontmoeting met jongeren en een zaligverklaring, waarop ook vele gezinnen verwacht werden. Dat was voor McDonalds een kans die de fastfoodketen niet zomaar voorbij wilde laten gaan.

Bezoekers, die een toegangsprijs van zo'n 10 tot 50 euro betaalden, vonden in hun pelgrimsrugzak niet alleen een cd, een rozenkrans en een gebedsboek, maar ook aankoopbonnen voor een hamburger, frieten, een drankje en ijsje of een stuk appeltaart.

Bijkomende meevaller was dat er meer dan een half miljoen mensen kwamen opdagen, terwijl de organisatoren van hun kant meer dan 1,5 miljoen euro wisten te besparen.

"Enige schaduwkant", schrijft de Britse Guardian, "is dat de jacht voor commerciële reclame op evenementen waar de paus aanwezig is nu wellicht geopend is. Het kan ervoor zorgen dat pausbezoeken, die nu ook minder lang duren, minder of in het geval van de Spaanse bisschoppen zelfs helemaal niet verlieslatend zijn. Anderzijds brengt het ook de delicate taak mee om erover te waken dat die reclame kies benut wordt."
 
 

 

Rorate Zoeken