Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Internationaal Gregoriaans festival: bijna 10.000 deelnemers

Internationaal Gregoriaans festival: bijna 10.000 deelnemers
BRUSSEL (Rknieuws.net) - Bijna 10.000 personen woonden het internationaal Gregoriaans festival in Watou (West-Vlaanderen) bij dat zondagavond werd besloten. Dat zeggen de organisatoren. Er waren zelfs bezoekers uit Canada en Mexico.
Het festival trok heel wat mensen tussen de 20 en de 40 jaar, zo stellen de organisatoren. Het Gregoriaans zit volgens hen duidelijk in de lift.

Tijdens het festival traden 26 koren uit 17 landen op. Er waren onder meer koren uit Noorwegen, Korea en de Verenigde Staten.

Ook de vorige editie van het festival was een meevaller. Het Gregoriaans festival van Watou wordt om de drie jaar ingericht. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken