Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal Lehman: "Hervorm gezondheidssysteem aan de hand van ethische criteria"

BRUSSEL (KerkNet/DBC/KNA) - "Het Duitse gezondheidssysteem staat voor grote uitdagingen en het moet hervormd worden om zo een degelijke verzorging van alle zieken en een rechtvaardige verdeling van de financiële lasten te waarborgen," aldus kardinaal Lehmann, de voorzitter van de Duitse bisschoppen.
Lehmann verwees naar de vaak gehoorde vrees voor een afbouw van de verzorgingsstaat en voor een tweederangsgeneeskunde. Dat moet volgens hem tegengegaan worden door een hervorming van het gezondheidssysteem, waarbij men zich laat leiden door ethische criteria. Men zich ook durven afvragen wat door de solidariteit kan gedragen worden en wat de mensen zelf kunnen dragen.

Aanleiding voor de tussenkomst van kardinaal Lehmann is het overleg in Duitsland tussen Caritas en de bisschoppen, dat onder begeleiding van Caritas eigen oriënteringen ontwikkeld heeft om ook in de toekomst nog een gezondheidssysteem mogelijk te maken dat gebaseerd is op solidariteit. Die richtlijnen worden op 4 juni door kardinaal Lehmann voorgesteld op een persconferentie in Berlijn.
 
 

 

Rorate Zoeken