Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Zoutleeuw: Sint-Leonardusprocessie

Zoutleeuw: Sint-Leonardusprocessie
ZOUTLEEUW (RKnieuws.net) - Sinds 1274 trekt elk jaar op pinkstermaandag de Sint-Leonardusprocessie door de pittorreske straten van Zoutleeuw (vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen). De processie zal dit jaar worden bijgewoond door kardinaal Godfried Danneels.
Op Pinksterzondag 8 juni wordt in de hoogmis van 10 uur in de Sint-Leonarduskerk het eeuwenoude retabelbeeld van de patroonheilige "geintroniseerd´´, plechtig op zijn plaats gezet voor de ommegang. Het beroemde beeld werd in het voorbije jaar grondig gerestaureerd en zal tijdens de processie voor het eerst weer in het openbaar worden getoond.

In de hoogmis op pinkstermaandag om 10 uur zal kardinaal Danneels voorgaan. Aansluitend trekt de processie door het historische stadscentrum van Zoutleeuw. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken