Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Hong Kong: Interreligieus gebed tegen SARS

Hong Kong: Interreligieus gebed tegen SARS
BRUSSEL (KerkNet/SARS) - Vertegenwoordigers van 11 verschillende godsdiensten kwamen in Hong Kong op 2 juni samen om er te bidden voor SARS-patiënten en gezondheidswerkers.
De gebedsactie vond plaats op initiatief van de plaatselijke regering en het stadsbestuur van Hong Kong. Een driehonderdtal vertegenwoordigers van de Bahai, boeddhisten, confucianisten, hindoes, moslims, joden, sikhs, taoïsten en de orthodoxe, protestantse en katholieke gemeenschappen nam aan de actie deel.

De katholieke bisschop Joseph Zen Ze-kiun van Hong Kong smeekte er Gods zegen af over de SARS-patienten en hun verzorgers. Hij herinnerde eraan dat de ziekte geleerd had nederig te zijn en onze eigen hulpeloosheid te erkennen, maar ook om ons vertrouwen te stellen in de genadevolle liefde van God. (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken