Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Katholieke kerk voor het eerst nauw betrokken bij voorbereiding assemblee Wereldraad van Kerken

Katholieke kerk voor het eerst nauw betrokken bij voorbereiding assemblee Wereldraad van Kerken
BRUSSEL (RKnieuws.net, KerkNet) - De algemene secretaris van de Wereldraad van Kerken, dr. Konrad Raiser, nodigt uit om thema’s te suggereren voor de komende algemene assemblee van de Wereldraad van Kerken in 2006 in het Braziliaanse Porte Allegre. Hij lanceerde zijn oproep na zijn bezoek aan Brazilië. “Het thema van de bijeenkomst moet relevant zijn voor Brazilië en heel Latijns-Amerika.” Suggesties zijn nog 10 augustus welkom op het hoofdkwartier van de Wereldraad van Kerken in Genève. Twee weken later zal het centraal comité dan beslissen welke thema’s weerhouden worden. Daarna kan de voorbereiding van de assemblee wellicht ook een impuls geven aan de plaatselijke Kerken.

Voor het eerst zal ook de katholieke Kerk nauw betrokken worden in de voorbereiding van een assemblee van de Wereldraad van Kerken. De katholieke Kerk is geen lid van de organisatie, maar volgt als waarnemer wel de activiteiten. De opening naar de katholieken heeft ook te maken met het feit dat de Braziliaanse katholieke Kerk volwaardig lid is van de Braziliaanse Nationale Raad van Kerken (CONIC). Het is die raad die de Wereldraad uitnodigde haar volgende bijeenkomst in Porte Allegre te houden. Volgens Raiser is er heel wat minder duidelijkheid of ook de Pinksterkerken, die eveneens geen lid zijn van de Wereldraad, zullen vertegenwoordigd zijn. De bijeenkomst zal vanaf half 2004 door een secretariaat in Porte Allegre voorbereid worden. De CONIC zal ook een nationaal organisatiecomité oprichten.

De assemblee van de Wereldraad van Kerken vindt om de zeven jaar plaats en brengt iedere keer 3.500 deelnemers uit de hele wereld voor overleg samen. De laatste bijeenkomst had plaats in Harare. Bedoeling is dat op de bijeenkomst alle thema’s aan bod komen die de Kerken bezighouden. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken