Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Imam krijgt 30 maanden cel voor aanranding

Imam krijgt 30 maanden cel voor aanranding
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Het Hof van Beroep van Brussel heeft vrijdag een 50-jarige Turkse iman veroordeeld tot vijf jaar celstraf waarvan de helft met uitstel. De iman kreeg deze straf wegens herhaaldelijke aanranding van zijn meerderjarige dochter.
Het arrest is een strafverzwaring tegenover de beslissing in eerste aanleg. Toen had de imam meer uitstel gekregen voor dezelfde straf.

De iman heeft volgens het Hof van Beroep zijn dochter herhaaldelijk aangerand in de periode tussen 7 oktober 1991 en 31 december 1995. Sterke bewijzen of getuigen van de aanranding zijn er niet maar het Hof baseerde zich vooral op psychiatrische rapporten van dader en slachtoffer om aan te nemen dat er inderdaad misbruik moet geweest zijn. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken