Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Moskee Rome schorst Imam

Moskee Rome schorst Imam
BRUSSEL (KerkNet/The Jerusalem Post) - De belangrijkste moskee van Rome heeft zijn imam geschorst. Dat gebeurde een week nadat hij in zijn preek tijdens het vrijdagsgebed de Palestijnse strijders had geprezen en opriep tot vernietiging van de vijanden van de islam.
Een groot deel van de preek van de imam Abdel-Samie Mahmoud Ibrahim Moussa werd een dag later op de voorpagina van de Italiaanse krant La Repubblica opgenomen, waarna zich een heftig debat ontspon.

Ook de Italiaanse minister van Binnenlandse Aangelegenheden Giuseppe Pisanu sprak zijn verontwaardiging uit over de preek en verklaarde dat alle imams die oproepen tot geweld uit de Italiaanse moskees moeten verbannen worden. Hij riep ook op tot een Italiaanse islam, die meer aansluit bij de Italiaanse cultuur en de wetten van het land respecteert.

Het joodse Simon Wiesenthalcentrum had de afzetting gevraagd van de imam en noemde de preek een rechtvaardiging van de terreur. Vrijdag besloot het bestuur van de moskee, dat gevormd wordt door de ambassadeurs van Saoedi-Arabië, Pakistan, Bangladesh en enkele andere islamitische landen uiteindelijk om de imam te schorsen. In Rome wonen zo'n 90.000 moslims.
 
 

 

Rorate Zoeken