Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Aartsbisschop Monrovia wil ingrijpen VS

Aartsbisschop Monrovia wil ingrijpen VS
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Mgr. Michael Francis, aartsbisschop van Monrovia, dringt aan op een Amerikaanse interventie in zijn land dat sinds vier jaar verscheurd wordt door een nieuwe burgeroorlog. Dat melden het Franse persagentschap AFP en verscheidene katholieke persagentschappen dinsdag.

Tijdens een onderhoud met journalisten betreurde Mgr. Francis maandag dat de internationale gemeenschap Liberia volkomen aan zijn lot overlaat "terwijl de Britten wel ingrepen in Sierra Leone en de Fransen in Ivoorkust". Volgens de Liberiaanse aartsbisschop volstaan 500 Amerikanen om een einde te maken aan de oorlog in Liberia.

Vorige week zijn al 500 personen door franse soldaten uit
Monrovia geëvacueerd waar de rebellen van het LURD (Libériens Unies pour la réconciliation et la démocratie) een zware strijd uitvechten met het regeringsleger van president Taylor. Mgr. Francis heeft de jongste maanden een belangrijke bemiddelingsrol gespeeld tussen de regering en de rebellen van het LURD. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken