Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Radio Spes gaat wereldwijd

Radio Spes gaat wereldwijd
Eerste Vlaamse katholieke radio op internet
De Brusselse katholieke zender Radio Spes op FM 105 is voortaan ook te beluisteren op het internet via http://www.radiospes.be/. Vooral in het Brusselse is Radio Spes, met zijn mix van katholieke en algemene informatie afgewisseld met muziek, geen onbekende. Nieuw is echter wel dat men Radio Spes voortaan ook 24 uur op 24 live op internet kan volgen en dat dus wereldwijd!
De keuze voor het internet is niet zo evident. Iets te vroeg zullen velen zeggen, want vooral bij ons in Vlaanderen zijn we het nog niet gewend om via het internet naar radio te luisteren. Technisch hoeft dit, vooral dankzij de ‘streaming audio’ - waardoor gesproken tekst en muziek in kleine pakketjes via het internet verstuurd wordt – geen probleem te zijn.
Méér dan 65% van de programma’s van Radio Spes, die nu ook door Belgen en missionarissen in het buitenland kan beluisterd worden, is licht klassieke muziek. "Programma's voor alle leeftijden", zegt de enthousiaste ploeg achter de enige Vlaamse katholieke radiozender.
Radio Spes is een katholieke én educatieve omroep. Enkele blikvangers zijn onder meer de "Gesprekken met de bisschop", die 3 x per week worden uitgezonden of het ‘Kerkelijke Nieuws’ uit binnen- en buitenland dat eveneens 3 x per week te beluisteren is. Daarnaast zijn er nog "Golven van Hoop", het dienstverlenend luik van de radio.
Radio Spes is uniek voor de hoofdstad Brussel. Katholiek, maar zonder sektarisch te zijn.
Radio Spes stapte onlangs zijn 15de levensjaar in! Een reden om te vieren, maar ook om bewust de kaart van de toekomst te trekken. Door de keuze voor het internet zijn de live-uitzending en/of de teksten van Radio Spes nu ook wereldwijd te beluisteren en hebben de Belgen in het buitenland en de missionarissen meteen ook een nieuw verbindingspunt met de thuisbasis.

De live-uitzendingen zijn te beluisteren via: http://www.radiospes.be LIVE. Wie nog geen realplayer heeft vindt hierover de nodige richtlijnen via de rubriek cursief op diezelfde website. Zorg ervoor dat je de keuze maakt voor de gratis speler RealPlayer 8 Basic.
Meer achtergrondinformatie over de omroep kan je vinden op
http://www.kerknet.be (organisaties). Interactief contact is mogelijk dank zij het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
 

 

Rorate Zoeken