Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Missionaris aangevallen in Oeganda

Missionaris aangevallen in Oeganda
BRUSSEL (KerkNet/Misna) - Een Poolse missionaris is vanmorgen gewond geraakt tijdens een aanval van rebellen van het Leger van de Heer in het bisdom Soroti in het noorden van Oeganda.
De aanval vond plaats vlak bij het parochiekerkje van Acumet. Volgens de woordvoerder van het bisdom Soroti werd de wagen van de missionaris doorzeefd met kogels en liep de man daarbij verscheidene verwondingen op. Toch zou hij niet in levensgevaar zijn.

De rebellen drongen drie dagen geleden het bisdom Soroti binnen en pleegden er sinds die tijd al verschillende overvallen en gewelddaden.
 
 

 

Rorate Zoeken