Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ziekenhuis vernoemd naar overleden broer van paus

Ziekenhuis vernoemd naar overleden broer van paus
BRUSSEL (KerkNet/Zenit) – Paus Joannes Paulus II heeft het personeel van een ziekenhuis, waar zijn broer geruime tijd gewerkt heeft en uiteindelijk ook overleed, bedankt voor de beslissing om het gezondheidscentrum naar hem te noemen.
Edmund Wojtilla, alias ‘Mundek’, werd op 27 augustus 1906 in Krakau geboren. Als jonge arts was hij verbonden aan het Powszechnyziekenhuis in Bielsko-Biala.
Op 4 december 1932 overleed hij aan roodvonk, een ziekte die hij had opgelopen bij een patiënt in het stadsziekenhuis.

De artsen van het ziekenhuis herinneren zich de broer van de paus vooral voor zijn toewijding voor zijn werk en zijn gevoel voor humor. Vaak organiseerde hij ook amusement en vertelde hij grappen om de patiënten te vermaken. Afgelopen woensdag, op het einde van de pauselijke audiëntie, bracht de paus ook een speciale groet aan het personeel van het ziekenhuis in Bielsko-Biala, waarvan een delegatie in Rome op bezoek was.
 
 

 

Rorate Zoeken