Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Non sluit dief op in kantoor

Non sluit dief op in kantoor
LANDEN (RKnieuws.net) - Een 59-jarige kloosterzuster heeft in haar kantoortje van het parochiesecretariaat in Landen (vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen) een dief betrapt. "Hij zat gewoon achter mijn bureau. Tot vijf keer toe heb ik hem gevraagd om te vertrekken. De man beweerde de pastoor te willen spreken. Na mijn telefoontje aan de politie is hij vertrokken´´.
Na het vertrek van de man stelde de zuster vast dat het geldkoffertje weg was. Ze heeft de dief weer binnen geroepen en in een kamertje gezet. Dat liet ze "bewaken" door enkele buurmannen. In de vijver van de buren werd het geldkistje leeg teruggevonden. De dader had het geld intussen verstopt in het kamertje.

Tijdens zijn ondervraging door de politie heeft de man de diefstal bekend. De 42-jarige Duitser is nadien ter beschikking gesteld van het parket in Leuven. Op 6 augustus zal de man zich voor de rechter in Leuven moeten verantwoorden. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken