Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bosnië-Herzegowina: kleine katholieke gemeenschap

Bosnië-Herzegowina: kleine katholieke gemeenschap
BRUSSEL (KerkNet/VIS/CathoBel) - De katholieke gemeenschap in Bosnië-Herzegowina is erg klein. Het land telt iets meer dan 4 miljoen inwoners. De 461.000 katholieken van Bosnië-Herzegowina vertegenwoordigen 11,3 % van de totale bevolking.
De katholieke Kerk, die vrijwel uitsluitend uit mensen van Kroatische origine bestaat, telt vier katholieke bisschoppen, 583 priesters, 523 religieuzen en 230 seminaristen. Ze beheert er ook 13 kleuter-, lagere en secundaire scholen, met in totaal 3.500 leerlingen. Daarnaast heeft ze er ook nog een bejaardenhuis, een huis voor invaliden en gehandicapten, een weeshuis, een kindertuin en vijf gespecialiseerde heropvoedingsinstellingen.
 
 

 

Rorate Zoeken