Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

NCRV maakt programma samen met KBS

NCRV maakt programma samen met KBS
NCRV's NachtLicht, een verhalenprogramma op de Nederlandse radio, is een samenwerking aangegaan met de Katholieke Bijbelstichting. Naast literaire teksten brengt men nu ook verhalen uit de Willibrordbijbel. De maand juni staat in het teken van het thema Leiders, in juli is het thema Varen en in augustus gaan de verhalen over Berg en dal.
De Willibrordvertaling is de standaardbijbel van de Rooms-Katholieke geloofsgemeenschap in het Nederlandse taalgebied. De vertaling is trouw aan de grondtekst en biedt een tekst in begrijpelijk hedendaags Nederlands.

De bijbelteksten worden voorgelezen door Steven Schenk van de Katholieke Bijbelstichting (KBS), de organisatie die ook verantwoordelijk is voor de keuze van de thema's.

Deze thema's komen ook terug in het bijbelleesrooster van de KBS; op de website van de stichting staat elke dag een nieuwe bijbeltekst aan de hand van het maandelijkse thema.

NachtLicht is elke zondagnacht te beluisteren van 01.00 tot 06.00 op Radio 1.
1:00 - 3:00 NachtLicht, presentatie Jelle Koolstra (en een klein beetje met AnnA)
3:00 - 6:00 NachtLicht op weg naar DagLicht, presentatie Johan Doesburg

Meer informatie op www.ncrv.nl/nachtlicht of op www.willibrordbijbel.nl. (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken