Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

De ´Wojtyla-files´

De ´Wojtyla-files´
BRUSSEL (KerkNet/CNS) - In Polen is een opvallend boek verschenen met documenten van de Poolse geheime politie over paus Johannes Paulus II en zijn correspondentie met communistische verantwoordelijken.
De geheime fiches dateren uit de periode van vóór 1978, toen hij tot paus verkozen werd. Daaruit blijkt Karol Wojtyla al vanaf het begin van de jaren '60 nauwlettend in het oog werd gehouden.

In een rapport van het departement Godsdienst wordt melding gemaakt van de weigering van Karol Wojtyla om samen te werken met 'progressieve katholieken' en zijn verzet tegen abortus. Er staat ook in dat er 'geheime vergaderingen' werden gehouden in de sacristie van zijn kerk.
 
 

 

Rorate Zoeken