Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus werkt aan nieuwe autobiografie

Paus werkt aan nieuwe autobiografie
BRUSSEL (KerkNet/CWN) - De paus zou aan een nieuw autobiografisch boek werken. Het zou het vierde boek zijn tijdens zijn pontificaat.
Woordvoerder Joaquin Navarro-Valls van het Vaticaan bevestigde aan journalisten dat de paus tijdens zijn verblijf in zijn zomerresidentie ook zal gebruiken om er een boek te voltooien over zijn pastorale en persoonlijke ervaringen als bisschop. Hij ontkende dat de paus aan zijn knie zou geopereerd worden.

Paus Johannes Paulus II schreef eerder al drie boeken met een persoonlijk karakter. In 1996 publiceerde hij "Gift en mysterie', ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van zijn priesterwijding. In 1994 verscheen 'Crossing the Threshold of Hope', een uitvoerig interview met de paus, dat ook een licht werpt op zijn denken en onlangs werd de bundel 'Romeinse Triptiek' voorgesteld.

Ambtsjubileum

Navarro-Valls gaf geen verdere details over het nieuwe boek, maar de publicatie zal wel min of meer samenvallen met het zilveren ambtsjubileum van de paus in oktober.
Traditiegetrouw trekt de paus zich van 10 juli tot begin september terug in zijn zomerverblijf van Castel Gandolfo. Vorig jaar hield hij daar voor het eerst ook zijn wekelijkse audiënties, zodat hij niet telkens weer naar Rome hoefde terug te keren. De paus zal nog voor zijn reis naar Slovakije, die in september plaatsvindt naar het Vaticaan terugkeren.

Het bericht werd nog niet officieel bevestigd door het Vaticaan. In het verleden nam de paus tijdens de zomermaanden minstens een week vakantie in de Italiaanse Alpen, maar wegens zijn gezondheid ziet de paus nu van die korte zomervakantie af. Hij geeft er de voorkeur aan het tijdens de zomermaanden iets rustiger aan te doen.
 
 

 

Rorate Zoeken