Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Eredoctoraat voor Chiara Lubich

Eredoctoraat voor Chiara Lubich
BRUSSEL (KerkNet/Zenit) - Chiara Lubich, de stichtster van de Focolarebeweging heeft een eredoctoraat gekregen van de staatsuniversiteit van Tsnowo, in Slowakije.
Bij de uitreiking verklaarde de rector van de universiteit dat het christendom zich, ondanks de actuele spirituele crisis van de beschaving, staande houdt. De overhandiging van het eredoctoraat vond plaats in het huis van de Focolare in Castel Gandolfo.

Prof. Csontos, de decaan van de theologische faculteit van de in 1635 gestichte universiteit, bracht de moeilijke tijden van het theologisch onderzoek in herinnering ten tijde van de communistische overheersing. Prof. Blaho riep, aansluitend bij de boodschap van Lubich, op om aan de eenheid van de wereld te bouwen.

H. Drievuldigheid

Chiara Lubich zelf herinnerde eraan dat de basis voor die dialoog uiteindelijk zijn oorsprong vindt in de H. Drievuldigheid. De Focolare werd in 1943 door Chiara Lubich gesticht. De beweging telt naar schatting 140.000 leden en is actief in 182 landen. De beweging telt ook nog eens twee miljoen medewerkers en sympathisanten.
 
 

 

Rorate Zoeken