Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Theologen stellen prangende vragen in "Met een naam en een gezicht"

AVERBODE (RKnieuws.net) - Christenen geloven dat God in Jezus een naam en een gezicht heeft gekregen. Tien theologen proberen in het boek "Met een naam en een gezicht" op een toegankelijke manier in te gaan op de eigenheid van het Godsgeloof.
Ze gaan daarbij een aantal prangende, actuele kwesties niet uit de weg. Hoe kan je rijmen dat God één is en toch ook drie-enig? Hoe kan je in godsnaam het schrijnende lijden en het kwaad in de wereld in verband brengen met het geloof in een liefdevolle God? Wat betekent het dat God Jezus uit de dood heeft doen opstaan? In welke zin kan je beweren dat Jezus Christus uniek is, gezien de veelheid van religieuze overtuigingen? Al deze vragen komen in het boek uitgebreid aan de orde.

"Met een naam en een gezicht", een uitgave van Altiora in Averbode. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken