Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Caritas drijft inspanningen in Irak op

Caritas drijft inspanningen in Irak op
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Caritas heeft zijn inspanningen opgedreven om de noodlijdende bevolking van Irak, die jaren gebukt gingen onder de oorlog en de sancties tegen hun land, bij te staan. Dat meldt het Romeinse persagentschap MISNA.Een van de nieuwste projecten is een hulpproject voor 258 families van Palestijnse vluchtelingen in het Nadi Haifakamp, nabij Bagdad. In samenwerking met het Palestijnse Rode Kruis en het VN-secretariaat voor de Vluchtelingen zorgt Caritas voor medicijnen voor de Palestijnse kinderen en zuiver water.

De Irakese minister van Gezondheid vertrouwde de katholieke hulporganisatie ook de zorg toe over zeven gezondheidscentra. Caritas zorgde ook voor dertig ton voedselvoorraden voor de armsten, die via een comité van de verschillende christelijke Kerken zullen verdeeld worden.

Een van de grote en dringende opdrachten blijft de hulpverlening aan de kinderen. Daarom is Caritas opnieuw met zijn programma’s voor kinderwelzijn van start gegaan. Daarbij wordt gezorgd voor diensten als een kinderarts, een verpleegster en enkele sociale werkers, evenals de verdeling van melk en verse groenten. Caritas helpt ook het Rode Kruis met de reorganisatie van twee kindercentra in Kerbala en Al Diwanyia. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken