Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

CRK-dag 23 juni: Leven in de Geest

CRK-dag 23 juni: Leven in de Geest
De jaarlijkse landelijke contactdag CRK (Contact Rooms katholieken) wordt dit jaar gehouden op 23 juni, in de Jaarbeurs te Utrecht, met als thema "Spiritualiteit in het derde millennium".
De sprekers zijn Mgr. A.H. van Luyn, bisschop van Rotterdam, onder de titel: "Leven in de Geest: hoe we in het derde millennium een spiritueel leven kunnen leiden", en de zeereerwaarde heer Antoine Bodar, onder de titel: "De Kerk van Christus als teken van hoop".

Verder zijn er o.a. presentaties van Stichting Rome 2000 (terugblik op de wereldjongerendagen in Rome) en van het Huis van Barmhartigheid, een initiatief van de internationale Emmanuelbeweging. Ook is er weer de traditionele informatiemarkt.

Er is de hele dag een crèche voor babies en peuters tot 4 jaar. Voor kinderen vanaf 4 jaar en voor jongeren zijn er aparte programma-onderdelen in de verschillende leeftijdsgroepen.

Kardinaal Simonis gaat ´s middags om drie uur voor in de Eucharistieviering, in concelebratie met alle aanwezige bisschoppen en priesters.

De toegang is gratis.

De informatiemarkt is vanaf 9.00u geopend; het programma begint om 10.00u
 
 

 

Rorate Zoeken