Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan sluit volwaardig lidmaatschap VN niet uit

Vaticaan sluit volwaardig lidmaatschap VN niet uit
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Het Vaticaan sluit een volwaardig lidmaatschap van de Verenigde Naties niet uit. Dat zegt aartsbisschop Jean-Louis Tauran.

Volgens Mgr. Tauran is er voorlopig nog geen beslissing genomen en moeten eerst de voor- en nadelen van zo’n lidmaatschap worden afgewogen. Hij erkende dat zo’n volwaardig lidmaatschap niet onomstreden is. Zo werd de voorbije jaren door een aantal pro-abortusbewegingen actie gevoerd tegen de het VN-lidmaatschap van de Heilige Stoel. “Anderzijds”, aldus Mgr. Tauran, “zijn vele staten best ervoor gewonnen dat de Heilige Stoel volwaardig lid zou worden van de VN.” (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken