Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Geloof moet cultuur bekeren

Geloof moet cultuur bekeren
ROME (KerkNet/NE) - Kardinaal Paul Poupard riep op om ons opnieuw te laten inspireren door het moedige voorbeeld van Paulus die Christus onder de volkeren ging verkondigen.
Volgens Church News verklaarde de curiekardinaal aan het Spaanse bisdomblad van Madrid, ´Alfa en Omega´, dat we in een cultuur leven die het niet zo nauw neemt met de waarheid: "Mensen vragen altijd waarom men gelooft. Waarom vragen christenen nooit aan niet-gelovigen waarom ze niet geloven. Niemand kan ooit bewijzen dat God niet bestaat".

De kardinaal erkende dat het christendom het in de hedendaagse cultuur niet makkelijk heeft. Die cultuur is gekenmerkt door dualisme tussen geloof en leven en het fenomeen dat de godsdienst naar de privé-sfeer verbannen werd. Toch is dat geloof geroepen een nieuwe dimensie te geven aan het leven en zo voor een ommekeer te zorgen in de cultuur waarin we leven.
 
 

 

Rorate Zoeken