Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Algemene vergadering Caritas Internationaal

Algemene vergadering Caritas Internationaal
ROME (RKnieuws.net) - "De solidariteit globaliseren": dat is het thema van de zeventiende algemene vergadering van Caritas Internationalis die van 7 tot 12 juli eerstkomend in Rome wordt gehouden. De algemene vergadering wordt om de vier jaar gehouden. Er worden 400 afgevaardigheden van Caritas uit 154 landen verwacht.
Er zijn ook afvaardigingen van landen die in konflikten verwikkeld zijn zoals Irak, Congo, Sierra Leone, het H. Land en Indonesië.

Tijdens de algemene vergadering worden onder meer de diverse hulpprogramma's op elkaar afgesteld. Ook wordt er een balans opgemaakt van de werking van de afgelopen vier jaar. Ook de toekomstplannen van deze internationale katholieke hulporganisatie worden tijdens de algemene vergadering uitgewerkt.

De algemene vergadering wordt op 7 juli geopend in de grote aula van de Urbana-universiteit. Aartsbisschop Oscar Rodriguez Maradiaga van Tegucigalpa (Honduras) zal er het woord voeren. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken