Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Maria in het licht

Maria in het licht
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Broeder René Stockman, algemeen overste van de Broeders van Liefde, heeft een aantal meditaties geschreven rond elk van de taferelen van een nieuw geschilde Maria-icoon. Zij zijn gebundeld een 48 pagina´s tellend boek dat in augustus wordt uitgegeven bij Halewijn in Antwerpen.
"Maria in het licht" heet het boek. De nieuwe icoon beeldt de levensweg van Maria uit: 16 fasen uit het leven van de Moeder Gods omkransen het centrale paneel, waarin Maria Jezus aan de wereld toont. "Mediteren samen met Maria is Jezus ontmoeten" zegt broeder René Stockman. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken