Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Opvallende stijging inkomsten Kerk in Nood in Nederland

Opvallende stijging inkomsten Kerk in Nood in Nederland
ROME (RK-nieuws.net) - De inkomsten van Kerk in Nood/Oostpriesterhulp zijn de voorbije vijf jaar flink toegenomen. In 2002 verzamelde de katholieke hulporganisatie, die door Pater Werenfried van Straten gesticht werd, 71,6 miljoen euro. Daarmee werden 6.200 projecten in 127 verschillende landen gesponsord. Dat meldt het Romeinse persagentschap FIDES.

De giften waren afkomstig van 360.000 weldoeners uit 17 landen. Duitsland, waar ook de hoofdzetel van de katholieke hulporganisatie gevestigd is, blijft de belangrijkste sponsor. Maar ook uit Frankrijk en Zwitserland kwam veel financiële steun. Op een persconferentie in het Duitse hoofdkwartier van de organisatie Köningstein werd de opvallende stijging van de inkomsten in Brazilië, Nederland en Chili onderstreept.

Het grootse gedeelte van het geld - 18,7 miljoen euro - wordt nog steeds gebruikt voor projecten in Oost-Europa. Maar er is ook aanzienlijke steun voor projecten in Latijns-Amerika (12,8 miljoen euro) en Azië (11 miljoen euro). Afrika kreeg ‘slechts’ 8,1 miljoen euro. Op Europees vlak zijn Oekraïne, Rusland en Bosnië-Herzegowina recordhouders. Opvallend was ook de grote steun voor het noodlijdende Congo en Soedan. In Latijns-Amerika ging het meeste geld naar projecten in Cuba en in Azië naar Vietnam, China en Myanmar. In West-Europa werden enkele projecten van slotkloosters, gezinspastoraal en prolife groepen gesteund.

Ruim 31,7% van de projecten hadden te maken met steun voor religieuze infrastructuur. 16,7% ging naar steun voor de plaatselijke clerus en 15,6% naar projecten voor vorming en opleiding. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken