Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Relieken Moeder Theresa opgebaard naar aanleiding zaligverklaring

Relieken Moeder Theresa opgebaard naar aanleiding zaligverklaring
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Het uitgebreide programma voor de zaligverklaring van Moeder Theresa is tot in de details klaar. Dat meldt het religieuze persagentschap Vidimus Dominum dinsdag.


Paus Johannes Paulus II zal Moeder Theresa zalig verklaren op zondag 19 oktober, Wereldmissiedag, die samenvalt met de viering van de 25-ste verjaardag van zijn pontificaat.

Van 20 tot 22 oktober zullen de stoffelijke resten van Moeder Theresa in de basiliek van Lateranen opgebaard worden zodat pelgrims er kunnen bidden.

Het programma voor de zaligverklaring begint al op 17 oktober met misvieringen in verscheidene talen en biechtgelegenheid. Op 18 oktober wordt er onder meer een gebedswake georganiseerd. Op 19 oktober vanaf 10 uur heeft de zaligverklaring plaats op het Sint-Pietersplein. 's Avonds gaat een film over Moeder Theresa in avant-première. Van 11 tot 26 oktober loopt er een tentoonstelling over het leven, de spiritualiteit en de boodschap van Moeder Theresa in de Antonianum-universiteit in Rome.

Moeder Theresa (1910-1997) wijdde haar leven aan de armen in Calcutta (India). In 1979 kreeg zij de Nobelprijs voor de Vrede.

De zaligverklaring van Moeder Theresa wordt de snelste zaligverklaring uit de kerkgeschiedenis. De sterke persoonlijke bewondering van paus Johannes Paulus II voor Moeder Theresa is daar niet vreemd aan. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken