Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Krant neemt Vlaamse bisschop mee tot in de hemel

Krant neemt Vlaamse bisschop mee tot in de hemel
HASSELT (RKnieuws.net) - HET BELANG VAN LIMBURG is met de Hasseltse bisschop Mgr. Paul Schruers aan boord in een luchballon over Limburg gevlogen. De krant besteedt er dinsdag maar liefst een ganse pagina aan.
"Zegen deze ballon en alle mensen die ermee zullen varen. Dat ze met nieuwe ogen de wereld kunnen bewonderen´´ zei de bisschop bij de afvaart. Tijdens de vlucht vertelde de bisschop over zijn leven, over de Limburgse kerk. "Ik ben in alle kerken van Limburg geweest. Limburg telt 312 parochies".

"De kerk leerft nog. Ik zie in de parochies veel goede dingen, ook in de zondagsvieringen. Probleem is dat men daar altijd cijfers op wil plakken terwijl het christendom veel dieper zit dan dat".

Bisschop Schreurs wordt op 25 oktober 2004 75 jaar. Als hij volgend jaar met pensioen gaat wil hij in Afrika gaan werken. Die Afrikaanse droom is zestig jaar oud. Toen hij 15 was dacht hij al aan werken in het continent. "Maar mijn leerkrachten zeiden: er komen in België serieuze jaren aan, wat hier zal gebeuren zal belangrijk zijn voor de hele wereld. Dus bleef ik´´. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken