Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Veurne: boeteprocessie

Veurne: boeteprocessie
VEURNE (Rknieuws.net) – Zondag 27 juli gaat in Veurne de Boetprocessie uit. Ze wordt sinds 1646 elk jaar georganiseerd. De Veurnse Boeteprocessie is uniek in West-Europa. Verschillende Vlaamse steden kenden in de 17de eeuw dergelijke processies, maar op die van Veurne na zijn ze allemaal verdwenen.

Het hoogtepunt van de processie vormt de Christusfiguur met een kruis van 40 kilo. In zijn spoor volgt een schare anonieme boetelingen. Vandaag vormt de Boeteprocessie nog steeds een aangrijpende boete- en gebedstocht waaraan honderden boetelingen en figuranten deelnemen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken