Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Hasselt: Limburgse kerken opgenomen in boeken over glasschilderkunst

Hasselt: Limburgse kerken opgenomen in boeken over glasschilderkunst
HASSELT (RKnieuws.net) - Leraar kunstonderwijs Ivo Bakelants uit Antwerpen is momenteel bezig met een tocht door Belgisch Limburg om zijn boeken "De glasschilderkunst in België in de negentiende- en twintigste eeuw voor te stellen aan parochiepriesters, kerkbesturen en heemkundige kringen. "Mijn boeken zijn geen kijk- of leesboeken maar wel naslagwerken die op wetenschappelijke basis zijn samengesteld", aldus de auteur.
De boeken zijn een werkinstrument voor zowel specialisten in de glasschilderkunst als leerkrachten en kerkelijke en burgerlijke instellingen die bevoegd zijn voor het behoud en het beheer van het openbaar kunstbezit.

In de boeken zijn in totaal 11.690 glasramen in kaart gebracht uit 112 Belgische gemeenten, zo meldt HET BELANG VAN LIMBURG maandag. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken