Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paters Assumptionisten honderd jaar in Rusland

Paters Assumptionisten honderd jaar in Rusland
MOSKOU (RKnieuws.net) - De paters Assumptionisten vieren dit jaar hun honderjarige aanwezigheid in Rusland. Dat staat in het juli-nummer van deze congregatie.
Er vinden meerdere plechtigheden plaats om honderd jaar Assumptie in Rusland te vieren. Er komt onder meer een viering in Moskou en een colloquium in Rome. Er komt ook een film uit over de katholieken in Moskou. In november wordt in Moskou de eerste Russische Assumptionist priester gewijd.


De paters Assumptionisten zijn een franse congregatie. Zij hebben ook verscheidene vestigingen in Nederland en Vlaanderen. De Assumptionisten laten zich onder meer in mert pers, wetenschappelijk werk, oecumene, parochiewerking en missionering. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken