Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan publiceert document over homohuwelijk

Vaticaan publiceert document  over homohuwelijk
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De Congregatie voor de Geloofsleer stelt donderdagmiddag een nieuw document voor waarin het Vaticaan zich uitspreekt tegen de gelijkstelling van homorelaties met het traditionele huwelijk. Dat raakte maandag bekend in de perszaal van het Vaticaan, zo melden verscheidene katholieke persagentschappen.


Het document "Considerazioni circa i progetti di riconoscimento legale delle unioni tra persone omosessuali", met richtlijnen voor bisschoppen en politici, verschijnt vlak nadat de Amerikaanse Episcopaalse Kerk zich woensdag tijdens een nu al historische genoemde conventie moet uitspraken over het homohuwelijk. Volgens waarnemers zal dat leiden tot een breuk binnen de anglicaanse Kerk.

Het Vaticaan wil het zover niet laten komen en wil met het document nogmaals de puntjes op de i zetten, nadat het in januari ook al duidelijk had gemaakt dat er niet kan onderhandeld worden over abortus en euthanasie. De onderliggende visie is bekend: de relatie tussen partners van hetzelfde geslacht kan het traditionele huwelijk niet vervangen en de Kerk kan zulke relaties niet inzegenen. Het Vaticaan wil ook dat er gezinsvriendelijke wetten gestemd worden en het huwelijk niet langer ondergraven wordt.

Inhoudelijk gaat het om een document met de Vaticaanse visie over de erkenning van de levensgemeenschap van homoseksuele paren en de gelijkschakeling daarvan met het huwelijk. Volgens Radio Vaticaan analyseert het de regeling die in verschillende staten werd uitgewerkt, waar homoseksuele relaties gelijkgeschakeld werden met het huwelijk. De tekst telt in totaal een twintigtal pagina´s. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken