Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus uitgenodigd voor bezoek aan Frankrijk

Paus uitgenodigd voor bezoek aan Frankrijk
VATICAANSTAD (RKnieuws) - De Franse bisschoppen hebben de paus uitgenodigd voor een bezoek aan Frankrijk naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Semaines Sociales de France, die Franse gelovigen tracht te mobiliseren voor sociale rechtvaardigheid. Volgend jaar in september vindt de hoofdactiviteit van de Semaines Sociales de France in Lille (Rijsel) plaats.

De uitnodiging is pas onlangs overgemaakt aan de paus, die bij deze gelegenheid ook het Europese Parlement in Straatsburg zou bezoeken.

De paus kreeg vorig jaar al een uitnodiging van het Europarlement, maar toen stond zijn overvolle reisprogramma in de weg. Het pausbezoek zou ook een uitstekende kans zijn om enkele geplande zaligverklaringen in Frankrijk zelf af te kondigen. Het gaat daarbij niet alleen om de al sinds het Jubeljaar aangekondigde zaligverklaring van Charles Foucauld, maar ook die van Louis en Zélie Martin, de ouders van de H. Theresa van Lisieux, en van de Franse priester Marie Eugène van het Kind Jezus, de stichter van het ‘Institut de Notre-Dame de Vie’.

De paus bezocht Frankrijk eerder al in 1980 (Parijs en Lisieux), 1983 (Lourdes), 1986 (Lyon, Taize, Paray-le-Monial, Ars en Annecy), 1988 (Strasbourg, Metz, Nancy, en Mulhouse), 1996 (Tours, Ste.-Anne d´Auray en Reims) en in 1997 naar aanleiding van de Wereldjongerendagen in Parijs.

Wegens de gezondheidstoestand van de paus zal het wellicht nog enkele maanden duren voordat het Vaticaan een antwoord geeft op de uitnodiging voor het bezoek. Eerder hebben ook al de Zwitserse bisschoppen de paus uitgenodigd om deel te nemen aan een jongerenontmoeting, die in de zomer van 2004 plaats heeft. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken