Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Koninklijk ereteken voor Zuster Leontine

Koninklijk ereteken voor Zuster Leontine
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Naar aanleiding van het tienjarig koningschap van Koning Albert krijgen een aantal Belgen een koninklijk ereteken. De lijst met mensen die zo'n ereteken krijgen is woensdag 30 juli in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Eén van de gelauwerden is zuster Leontine.
Jozefa de Buysscher (zuster Leontine) ontvangt het "Grootkruis in de Kroonorde". Zuster Leontine is de voormalige directrice van de Sint-Janskliniek in Brussel. Zij was de grote promotor van de palliatieve zorgen.

Andere Belgen die een koninklijk ereteken krijgen zijn onder meer de tennisspeelsters Justine Henin en Kim Clijsters, de Vlaamse zanger Helmut Lotti en Jozef Deleu, voormalig hoofdredacteur van "Ons Erfgoed". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken