Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus: Koning Boudewijn was voorbeeld

Paus: Koning Boudewijn was voorbeeld
BRUSSEL (RKnieuws.net) - "Koning Boudewijn was een voorbeeld voor zijn volk“: dat schreef paus Joannes Paulus II in een speciaal telegram naar aanleiding van de tiende verjaardag van het overlijden van Koning Boudewijn. Dt meldt Radio Vaticaan.

Het telegram is donderdag voorgelezen tijdens de herdenkingsviering die door kardinaal Godfried Danneels, primaat van België en aartsbisschop van Mechelen-Brussel, in aanwezigheid van de koninklijke familie en van vele vooraanstaande politici werd opgedragen in de St.-Michiels en St-Goedelekathedraal in Brussel.

De paus schrijft dat Boudewijns leven van dienstbaarheid op fundamentele waarden was gebouwd. Hij toont zich ook erg dankbaar voor het voorbeeld dat hij als koning gaf „voor zijn land en de wereld“.

Johannes paulus II roept de Belgen ook op om in de voetsporen te treden van de koning en een samenleving op te bouwen ‚die steeds rechtvaardiger en broederlijker is. Hij wijst erop dat Boudewijns leven verworteld was in een diepgaande relatie met God en gebaseerd was op fundamentele waarden. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken