Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ook kerk slachtoffer van nieuw geweld in Ituri (Congo)

Ook kerk slachtoffer van nieuw geweld in Ituri  (Congo)
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Gewapende bendes zijn in het weekend opnieuw binnen gevallen in Fataki, op 80 km ten noorden van Bunia, zo meldt het katholieke persagentschap MISNA maandagmiddag. Ook de kerk is slachtoffer geworden van de geweldenaars.


Twee weken geleden werden bij een soortgelijke inval in Fataki 80 personen gedood. Fataki, een kleine stad, werd aangevallen door Lendu-milities. Volgens plaatselijke missionarissen werden de parochie, de markt, een klooster, een ziekenhuis en zelfs een weeshuis verwoest. De aanvallers waren gedrogeerd of dronken. Over het lot van de religieuzen is nog niets geweten.

Ook in het naburige Bula vielen de Lendu-milities binnen. Volgens MISNA maakten zij er tenminste vier slachtoffers.

Inmiddels is ook nog niets geweten over de invallen van de milities de jonste dagen in Ka en Sombuso, gelegen op 100 km van Bunia. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken