Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Laatste voorbereidingen voor zevenjaarlijkse Virga-Jesse feesten

Laatste voorbereidingen voor zevenjaarlijkse Virga-Jesse feesten
HASSELT (RKnieuws.net) - In Hasselt worden momenteel de laatste voorbereidingen getroffen voor de zevenjaarlijkse Virga-Jessefeesten die van 10 tot 24 augustus worden gehouden. De Virga-Jesse feesten zijn aan hun 45-ste editie toe.
De jongste maanden waren honderden vrijwilligers in de weer met de voorbereiding van de feesten. Woensdag heeft de generale repetitie plaats.

Meer dan 2.000 personen zullen actief aan de feesten deelnemen. De stad wordt versierd met zo wat 90.000 plantjes. Er wapperen al meer dan 300 Virga-Jesse vlaggen in de stad. Deze week komen daar nog 400 speciale wimpels bij. Voor de uitwerking van de kledinhg van de deelnemers aan de ommegangen was 8 km stof nodig, aldus de organisatoren.

Inmiddels is ook al gestart met de opbouw van de tribunes. Per zondag zullen 5.760 bezoekers de Virga Jesse ommegang vanop de tribunes kunnen volgen.

De zevenjaarlijkse Virga Jesse feesten bestaan al sinds 1682 en steunen op drie pijlers: een hulde aan de Virga Jesse (Maria), levende folklore en een ruim aanbod aan cultureel omkaderende activiteiten. Hoogtepunt van de feesten zijn de ommegangen op 10, 17 en 24 augustus. Dit jaar is er ook een Virga Jesse-concert met zangeres Dana Winner. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken