Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Aarschot: Onze Lieve Vrouwerk binnenkort open

Aarschot: Onze Lieve Vrouwerk binnenkort open
AARSCHOT (RKnieuws.net) - Binnenkort gaat de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Aarschot (vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen) opnieuw open. De kerk ging vorig jaar dicht voor restauratiewerkzaamheden.
Bij het installeren van een nieuwe verwarmingsinstallatie is meteen ook van de gelegenheid geprofiteerd om wat archeologische opgravingen te verrichten. En daarvan zijn nu de verrassende resultaten bekend. De ondergrond van de Onze-Lieve-Vrouwe kerk vertoont sporen van een Romaanse kerk die veel groter is dan tot hiertoe werd aangenomen. En dat zou betekenen dat Aarschot in die tijd ook veel meer te betekenen had dan tot nu toe werd gedacht, aldus Radio 2 Vlaams-Brabant. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken