Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Robinson: "Ook homo"s in andere kerken welkom"

MINNEAPOLIS (RKnieuws.net) = "Ook andere kerken zullen binnenkort homoseksuelen in hun hiërarchie toelaten": dat vertelde Gene Robinson, de eerste openlijk homoseksuele bisschop van de anglicaanse kerk in de Verenigde Staten, aan de Amerikaanse tv-zender ABC-News.
"Ik veronderstel dat binnenkort ook andere kerken zullen volgen en openlijk homoseksuelen en lesbiennes zullen verwelkomen in de kerkelijke hiërarchie. Daarvoor bid ik", aldus Robinson.

Als gevolg van de benoeming van Robinson wordt gevreesd voor een afscheuring in de Anglicaanse kerk maar Robinson denkt niet dat het zover zal komen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken