Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Aartsbisschop Monrovia: "Humanitaire toestand onbeschrijfbaar"

BRUSSEL (RKnieuws.net) - "Het humanitair drama dat wij momenteel in gans Liberia meemaken is onbeschrijflijk": dat verklaarde Mgr. Michael Kpakala Francis, aartsbisschop van Monrovia, maandag aan het katholieke persagentschap MISNA.


De aartsbisschop maakt zich grote zorgen over de bevolking van Buchanan, de tweede stad van Liberia, gelegen op 90 km van de hoofdstad Monrovia. "Er is geen voedsel. Daarenboven maakt de frontlijn tussen het regeringsleger en de rebellen van MODEL (Mouvement pour la D‚mocratie au Liberia) het onmogelijk voor de bewoners om buiten te komen en op zoek te gaan naar drank of voedsel".

Volgens de aartsbisschop zijn het de armsten die de grootste slachtoffers zijn van het conflict in zijn land. Zelfs hun woningen worden ´s nachts leeggeroofd door allerhande gewapende bendes die elk huis binnendringen dat op hun weg ligt.

De aartsbisschop herhaalt zijn eerdere oproepen dat er dringend humanitaire corridors moeten gecreërd worden om hulp te bieden aan de noodlijdende bevolking in zijn land. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken