Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Oekraïne: krachtenbundeling voor straatkinderen

Oekraïne: krachtenbundeling voor straatkinderen
KIEV (KerkNet/FIDES) - Dat het tussen de katholieken en de orthodoxen in Oekraïne niet altijd kommer en kwel hoeft te zijn, wordt bewezen door een gemeenschappelijk project voor de opvang van kinderen.
Halfweg de jaren negentig begon Dr. Roman Kornijko zich voor het eerst ernstig zorgen te maken over het groeiend aantal straatkinderen in Oekraïne, in het bijzonder in de hoofdstad Kiev.
Officieus zouden er zo´n 10.000 kinderen tussen 5 en 18 jaar in de straten van de Oekraïense hoofdstad ronddolen. Voor heel Oekraïne schat men hun aantal op 200 à 300.000.
Reden voor bezorgdheid en het opstarten van Otci Domo of ´het tehuis van de straatkinderen´.
Otci Domo verschaft de straatkinderen niet alleen onderwijs, maar ook medische bijstand. De werking wordt volledig met privé-giften betaald en het project kan rekenen op de steun van zowel de orthodoxe bisschop Pavel (van het op Moskou gerichte klooster van Grottoes) als de St.-Egidiusgemeenschap.
Naast dit tehuis wordt er ook nog gezorgd voor de bedeling van voedsel en kleding aan straatkinderen. Stilletjes hoopt men ook op uitbreiding.
 
 

 

Rorate Zoeken