Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Scientology-sekte opent kantoor in Brussel

Scientology-sekte opent kantoor in Brussel
BRUSSEL (Kerknet) - De omstreden Scientology-sekte opent midden september in het hart van Brussel een nieuw kantoor dat is toegewijd "aan de rechten van de mens". Ironisch, want de sekte zelf is regelmatig in het nieuws vanwege haar aggressieve en systematische intimidatie van ex-leden en critici.
Scientology was in 1997 een van de organisaties die vernoemd werden in de omstreden lijst van de sektencommissie van het Belgische Parlement.

Volgens Marc Bromberg, een van de verantwoordelijken van de sekte in Europa, wil men met het kantoor laten zien wat Scientology zou doen rond de 'rehabilitatie van verslaafden en gevangenen, de strijd tegen het analfabetisme en de algemene terugval van de moraal'. Tegelijkertijd wil men ook tonen hoe de organisatie zich inzet voor de verdediging van de mensenrechten en de godsdienstvrijheid.

De kantoren liggen vlakbij de gebouwen van de Europese Gemeenschap en moeten het uithangbord worden van Scientology in Europa. Ze worden op 17 september in gebruik genomen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken