Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Fatima bouwt reuzenbasiliek

Fatima bouwt reuzenbasiliek
BRUSSEL (KerkNet/RKnieuws.net) - In Fatima wordt gestart met de bouw van een reuzenkerk. Het nieuwe heiligdom moet plaats bieden aan ruim 9.000 gelovigen.
Volgens het persagentschap ACI werd onlangs de maquette van het nieuwe kerkgebouw gepresenteerd. Het nieuwe kerkgebouw krijgt de klassieke cirkelvorm van een basiliek en een diameter van 125 meter. De bouw moet tegen 2007 afgerond zijn.

Fatima is een van de populairste Europese bedevaartsoorden. De bedevaartsplaats wordt jaarlijks door honderdduizenden pelgrims en toeristen bezocht.

Verschijningen

De verschijningen van Maria aan de drie herderskinderen begon in 1917. Daarna verscheen Maria nog verscheidene keren en liet aan de kinderen een boodschap na.

Van de herderskinderen die daarvan toen getuige waren is er nog slechts één in leven. De twee andere herderskinderen werden in 2000 door de paus zalig verklaard.

De huidige paus draagt het bedevaartsoord in zijn hart, omdat hij ervan overtuigd is dat hij de moordaanslag op zijn leven slechts kon overleven dankzij de tussenkomst van Onze Lieve Vrouw van Fatima. (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken