Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Eisden: Sint-Barbaraparochie viert 75-ste verjaardag

Eisden:  Sint-Barbaraparochie viert 75-ste verjaardag
EISDEN (RKnieuws.net) - De Sint-Barbaraparochie van Eisden-Tuinwijk (Maasmechelen) viert dit weekend zijn 75-ste verjaardag, zo meldt HET BELANG VAN LIMBURG zaterdag.
Naar aanleiding van dit jubileum worden twee publicaties voorgesteld. Kunsthistoricus Patrik Jaspers schreef een gids voor een bezoek aan de kerk. De gids heet "De Sint-Barbarakerk, een Limburgse mijnkathedraal". De Stichting Erfgoed Eisden geeft een themanummer uit met als titel "Het verleden van velen". Daarin wordt vooral de sociaal-historische context van de parochie en de relatie met de mijn geschetst.

Zondag is er een jubileumviering in de kerk. In de kerk loopt er ook een tentoonstelling ober 75 jaar parochie. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken