Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Duitse parochies installeren zonnepanelen om milieu te sparen

Duitse parochies installeren zonnepanelen om milieu te sparen
MAINZ (KerkNet/RKnieuws.net) - Het gat in de ozonlaag boven Antartica wordt dit jaar groter dan ooit, voorspellen Australische wetenschappers na metingen in het Zuidpoolgebied. Een groot aantal Duitse parochies proberen in ieder geval te doen wat ze kunnen om het milieu te sparen: het project "Parochies voor Zonne-energie" bleek een voltreffer.
Het project "Parochies voor Zonne-energie" probeerde parochies aan te sporen tot spaarzaamheid en een bewustere omgang met energie en brandstof.

Volgens het bisdomblad van Mainz was het project een succes: tijdens de voorbije drie jaar werd in meer dan driehonderd parochies van de verschillende christelijke kerken over energiegebruik en milieu nagedacht.

Zonnepanelen

Een van de doelstellingen van het project was om parochies en plaatselijke christelijke gemeenschappen via financiële impulsen aan te sporen tot een spaarzamer en milieubewuster energieverbruik.

Verschillende parochies besloten tot de installatie van zonnepanelen. Sinds 31 december 2001 werden meer dan 900 voorstellen en 700 aanvragen voor subsidiëring van projecten ingediend. (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken