Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Laatste Virga Jesse-ommegang lokte 60.000 toeschouwers

Laatste Virga Jesse-ommegang lokte 60.000 toeschouwers
HASSELT (RKnieuws.net) - Zondagnamiddag daagden zo wat 60.000 bezoekers op voor de laatste Virga Jesse ommegang in het centrum van Hasselt. De organisatoren zijn tevreden.
De ommegang kadert in de Virga Jesse-feesten. Volgens de organisatoren van deze zevenjaarlijkse feesten trok Hasselt de voorbije twee weken zo´n 600.000 bezoekers. Bij de vorige editie waren er dat 800.000.

In het kader van de Virga Jesse feesten was er niet alleen de ommegang maar waren er ook tal van randevenementen zoals een tentoonstelling en een concert.

De eerste ommegang moest ingekort worden wegens de verzengende hitte. De tweede ommegang moest afgebroken worden als gevolg van hevige stortregens. Omdat deze ommegang 50.000 bezoekers trok werd besloten een extra ommegang in het programma in te lassen. De ommegang van vandaag kon doorgaan in ideale weersomstandigheden. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken