Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Pausbiografie verfilmd voor televisie

Pausbiografie verfilmd voor televisie
ROME/WASHINGTON (RKK-KRO/Zenit) - De biografie "Getuige van de Hoop" over Paus Johannes Paulus II werd nu ook voor televisie verfilmd.
De film, een coproductie van de Italiaanse en Poolse publieke omroepen, wordt in het Italiaans, Engels en Pools uitgebracht. De regie en productie was in handen van Catherine Wyler en documentairemaker Judy Hallet.


De documentaire beschrijft het leven van Karol Wojtyla vanaf het moment van het verzet tegen de nazi´s, tijdens de culturele revolutie tegen het communisme in de jaren ´50 en de weg naar het pontificaat. "Net zoals in het boek van Weigel, geeft de documentaire toelichting bij de Poolse achtergrond van de paus”.


De biografie van Wiegel, die de basis vormde voor de film, geldt als één der beste pausbiografieën. Voor het boek van ruim achthonderd pagina’s, interviewde hij langdurig de paus en bovendien verrichtte hij veel achtergrondresearch.
Aanvankelijk werd aan een film van een uur gedacht, maar door de rijkdom van het materiaal van Weigel werd het uiteindelijk een productie van minstens twee uur. De film moet eind februari klaar zijn.
 
 

 

Rorate Zoeken