Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Gent: twee nieuwe pastoors benoemd

Gent: twee nieuwe pastoors benoemd
GENT (RKnieuws.net) - Pater Francis Vander Maelen, pastoor van de Sint-Stefanuspa-rochie van Gent, werd daarnaast ook benoemd tot pastoor van de Sint-Elisabethparochie van Gent in opvolging van kanunnik Flor Brondeel, streekdeken van Gent-Agglomeratie, deken van het dekenaat Gent-Centrum en pastoor van de Gentse centrumparochies Sint-Michiels, Sint-Niklaas en Sint-Baafs.

Pater Vander Maelen, augustijn, is geboren in Appelterre-Eichem op 30 oktober 1937 en ingetreden bij de augustijnen op 9 september 1957. Hij werd priester gewijd in Heverlee op 14 maart 1964 en was achtereenvolgens godsdienstleraar in Gent, onderpastoor van de Sint-Stefanusparochie van Gent, pastoor van de Sint-Monicaparochie van De Haan en opnieuw onderpastoor van de Sint-Stefanusparochie van Gent. Ondertussen was hij ook prior van de augustijnengemeenschap van Gent en provinciaal overste. Sinds 1 januari 1997 is hij pastoor van de Sint-Stefanus-parochie van Gent.

E.H. Marc Van Steen, lid van de pastorale equipe van het dekenaat Zele en pastoor van de parochies Heilig Hart van Zele Durmen en O.-L.-Vrouw van 7 Weeën van Zele Kouter, werd benoemd tot pastoor van de Sint-Martinusparochie van Berlare (eveneens in het dekenaat Zele gelegen).

Marc Van Steen, licentiaat wijsbegeerte en baccalaureus theologie, is geboren in Baasrode op 8 februari 1960 en in Gent tot priester gewijd op 6 juli 1985. Hij was vervolgens tot augustus 1998 leraar aan het bisschoppelijke college van Dendermonde. Sinds halfweg 1994 was hij daarnaast ook pastoor van Zele Durmen. Sinds augustus 1998 was hij ook pastoor van Zele O.-L.-Vrouw van 7 Weeën. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken