Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Gent: vier parochieploegen erkend

Gent: vier parochieploegen erkend
GENT (RKnieuws.net) - Mgr. Luysterman, bisschop van Gent, heeft vier parochieploegen erkend: die van Sint-Niklaas van Tolentijn in De Pinte; die van Sint-Martinus in Berlare, die van O.L.Vrouw ten Hemel opgenomen in Wetteren-Overschelde en deze van de Sint-Jan de Doper parochie in Sint-Niklaas.
Een parochieploeg is een beleidsgroep die samen met de pastoor en onder zijn leiding de verantwoordelijkheid opneemt voor het pastorale beleid in de parochie. Haar erkenning is de uitdrukking van het belang dat de bisschop hecht aan de opdracht van parochieploegen. Ze wil tevens de onderlinge band tussen bisdom en parochie versterken. Maar een erkenning wil vooral een bemoediging zijn bij het grote engagement dat een parochieploeg opneemt. Voorwaarde voor een erkenning is dat de ploeg reeds een tijd werkt en reeds een leerproces doorlopen heeft.

Parochieploegen die menen in aanmerking te komen voor een erkenning kunnen contact opnemen met de Dienst Parochiepastoraal, Nederpolder 24, 9000 Gent, telefoon 09-235.78.60. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken